Kurv 0

Om BAG

Hvem er vi? -

 

Build a Guitar er undertegnede Peter Larsson og til tider også resten af familien Larsson. Hvis du kontakter os, vil det derfor nogle gange være fru Larsson, der tager telefonen eller besvarer en email fra dig.

 

Ideén med Build a Guitar -

 

Min indgangsvinkel til at starte Build a Guitar var ideen om, at det måtte kunne gøres nemmere for en person bosiddende i Danmark at være ”hobbyguitarbygger”, uden at skulle betale næsten det samme i fragt som selve guitar byggesættet kostede. Jeg ønskede at forsøge at samle alle de elementer, der kunne være nødvendige og relevante for den, der gerne ville bygge sin egen guitar. Dvs. byggesæt, guitardele, finish, værktøj og en indgående instruktion. På Build a Guita´s hjemmeside finder du alt, hvad du skal bruge for at bygge din egen drømmeguitar.

Instruktionsvideoer -

Der er ingen tvivl om, at der er mange forskellige metoder at gøre ting på, når det handler om guitarbygning, men det er altid rart at have en ide om, hvordan man skal gribe en proces an. Vi har derfor valgt løbende at lave en masse instruktionsvideoer, der kan kaste lidt lys på, hvordan man kan gribe en byggesituation an. Instruktionsvideoerne bliver samlet i vores blog kaldet BAG of tricks Blog på hjemmesiden. Vores mål er at forsøge at dække alle de forskellige processer, man kan komme til at møde, når man bygger sin egen guitar. De enkelte relevante videoer, vil samtidigt kunne ses under de enkelte produkter de passer til.

En personlig interesse -

 

Jeg er hverken uddannet instrumentbygger, ingeniør, snedker eller andet i den retning, men er inkarneret guitarnørd, der gennem egne erfaringer og en del hjælp fra YouTube, har fået ekspertise i kunsten at bygge sin egen drømmeguitar. Jeg startede med at kaste mig ud i at lave et byggesæt, jeg fandt ved et tilfælde på nettet. På det tidspunkt anede jeg ikke, at disse byggesæt fandtes. Jeg tænkte, at her var der virkelig mulighed for at putte sine egne ønsker til en guitar ind i projektet. Det endte med at blive en heavy metal guitar i telestil bejdset og med en finerburl på toppen, som jeg limede på og endda med en sort binding omkring. Resultatet var for mig en helt særlig og unik guitar, som jeg holder meget af trods de mange fejl, jeg begik i forløbet. Fejl der var helt uundgåelige, da jeg ikke var grundig i min research, men bare gerne ville have en færdig guitar. Et af de bedste råd, jeg kan give dig, er derfor at have tålmodighed og at have din research på plads, inden du går i gang.

Det er siden blevet til en del færdige byggesæt efterfølgende, men min interesse for området udviklede sig hurtigt og er gået så langt, at jeg i dag laver custom guitarer fra bunden af. Det at bygge guitarer fra bunden af har givet mig en ustyrlig masse viden om guitarens anatomi.

 

Sortiment -

 

Build a Guitar har et bredt udvalg af guitarbyggesæt, der henvender sig til mange forskellige typer af guitarister. Og med udvalget af de forskellige guitardele, er det muligt at tilføje et lille pift fx med locking stemmeskruer eller andet, hvis man ønsker det. Da mulighederne for et billigere alternativ indenfor guitar hardware er svært at finde i DK, har jeg haft fokus på, at netop det skal være en mulighed hos Build a Guitar. I shoppen finder du ligeledes et bredt udvalg af forskellige farver i sprays og bejdser.

Med Build a Guitar´s værktøj, får du bl.a. mulighed for at arbejde indgående med din guitars spilbarhed, med værktøj som fx fret leveling baren til planing af båndene.

 

Kvalitetskontrol -

 

Jeg sætter en ære i at tjekke alle ting, der sendes ud af huset, så jeg er 100% sikker på, at tingene er i orden, inden du som kunde modtager dem.

 

Build a Guitar på de sociale medier -

Vi er i høj grad til stede på de sociale medier. Så jeg vil gerne opfordre dig til at besøge os der også. Ideén med med bl.a. facebook, er at have en god kontakt til alle der er interesserede i guitarbyggeri. Vi ønsker med bl.a. facebook at have et sted, hvor alle har mulighed for at dele erfaringer, få gode råd og tips og nørde guitarer. Alle videoer vi producerer bliver også uploadet til vores youtubekanal. Kom ind på de sociale medier og deltag i nørderiet.

Du finder os på de sociale medier her:

www.facebook.com/buildaguitar

www.youtube.com/channel/UCMPdDOMvW70HJMFR3XPYdQA

www.pinterest

www.instagram

 

Dialogen er vigtig for os -

 

Hvis du har spørgsmål, er du er altid mere end velkommen til at ringe (på hverdage mellem 12-15) eller sende en forespørgsel via email, om hvad som helst. Er der fx nogle varer du gerne så, at Build a Guitar førte eller spørgsmål ved guitarbygning, så sidder vi klar til at hjælpe med et svar. Konstruktiv kritik modtager vi også meget gerne.

 

Venlig hilsen

Peter Larsson

Guitarnørd hos Build a Guitar

______________________