Kurv 0

Scorch-Caster - Del 3 - Tru-oil finish

Når man ikke har meget erfaring eller udstyr til rådighed, når det handler om at give sit guitarprojekt en finish, kan en olie finish være et glimrende alternativ. Der er en del forskellige typer af olier på markedet, der kan anvendes til at finishe sin guitar, og som giver forskellige resultater. Noget olie suger ind i træet og giver træet beskyttelse mod fugt, men efterlader en mat finish på overfladen. Andre "olier" (hybrider af olie og lak) danner mere en film på overfladen og kan præstere en mere blank finish, der minder meget om en lakeret overflade. Fælles for olie-finisherne er dog at de for det meste er nemme at arbejde med, og for én uden den store erfaring med finish, men som gerne vil have et holdbart og flot resultat kan olie som sagt være vejen at gå.

I nedenstående video viser jeg, hvordan jeg putter Tru-oil på den brændte guitarkrop. Tru-oil er et produkt, der er lavet med henblik på riffelskæfter, men som er en finish-favorit blandt mange guitarbyggere. Tru-oil er et hybrid produkt (en blanding mellem olie og lak) og danner ved flere applikationer en blank overflade, der minder utroligt meget om en lakfinish. Den er utroligt nem at påføre. Put på med en fnugfri klud - lad det tørre - put nyt lag på... Dette gøres indtil man er tilfreds med resultatet. Med denne metode kan man få en virkelig flot finish. Tru-oil er en af mine personlige favoritter.

Tru-oil er desværre ikke altid helt nemt at få fat på. Jeg vil dog på et senere tidspunkt lave en video om, hvordan du nemt kan lave din helt egen "Tru-oil"´ish finish...

Go´ fornøjelse med videoen...Ældre posteringer Nye posteringer